top of page

SOAwkward

Jaarlijks krijgen meer dan 200.000 mensen in Nederland een soa. Toch hoor je er niet veel mensen over praten. Er heerst helaas nog steeds een groot taboe op geslachtsziektes. Mede daardoor worden seksueel overdraagbare aandoeningen vaak te laat ontdekt. 


#SOAwkward

...om jeuk te hebben daaronder, om uit de kleren te gaan of als je partner opeens genitale wratten heeft. Middels een video format genaamd ‘#SOAwkward’ willen we het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat iedereen het gesprek over soa’s durft aan te gaan. 

Het video format van #SOAwkward bestaat uit verschillende livestreams. Waarbij presentator Maarten Bouwhuis en seksvlogster Linda de Munck vaste tafelgasten zijn. In elke livestream wordt er een andere soa besproken en gaan zij het gesprek aan met een derde tafelgast, een expert op het gebied van de betreffende soa. In de eerste livestream hebben we het onderwerp ‘genitale wratten’ behandeld waarover we spraken met gynaecoloog Bram ter Harmsel. 

Om het format bekend te maken heeft seksvlogster Linda verschillende video’s geplaatst op haar Instagram en Facebook account en hebben we posts geplaatst op social media. We verwezen mensen door naar de website waarop ze hun vraag (anoniem) konden stellen en een agenda reminder konden instellen.

mobiel.png
mobiel.png
mobiel.png

Bureau: Happy & Healthy

bottom of page